tirsdag den 24. april 2012

Fødselsdag igen...

Ja, så blev det altså tid til, at jeg skulle holde en lille fødselsdag igen - og for at det ikke skal være løgn, så skal jeg også holde en lille slags fødselsdag på fredag for mine gamle kolleger fra skovbørnehaven.
Inden jeg begyndte at arbejde i skovbørnehaven, læste jeg til finansøkonom på Niels Brock. Der mødte jeg to rigtig søde piger fra min klasse, og vi ses stadig en gang om måneden, hvor vi laver mad til hinanden og har en hyggelig aften.
Så når vi har fødselsdage, skal man holde sådan en aften, og det gjorde jeg så i går. Og til fødselsdag hører der jo kage til!
På en blog (kan ikke huske hvilken) så jeg, at hun havde lavet en opside-down drømmekage - altså bund, topping og så en bund igen. Så det har jeg prøvet med en chokoladedrømmekage. Det ser således ud, før den smøres op:Oplysninger i forhold til min kage-dagbog:

Anledning: Min "3. fødselsdag"

Kagebunde: 2 x 1/4 portion chokoladedrømmekage-bunde

Fyld: 3/4 portion chokoladedrømmekage-topping

Opsmøring: Chokoladeganache med ekstra meget chokolade

Pynt:  Lyselilla betræk, mørkelille mønster + muslinge-borde af royal icing, og elfenbensfarvet roser

Form: Hjerteform

Antal personer: Ca. 10

Læring: Hjerteformen er af silikone, så den fungerede rigtig fint, da kagen skulle ud af formen. Det var heller ikke specielt besværligt at lægge de to kager ovenpå hinanden, og de klistrede sig hurtigt sammen.
Jeg havde en rest 1:1 chokoladeganache tilbage fra denne kage, men jeg syntes ikke, at det så ud til at være nok til hele kagen. Jeg havde noget chokolade liggende, som jeg varmede op og blandede i. Jeg tænkte godt, at den ville stivne noget hårdere, end den ellers gjorde, for jeg havde ikke noget fløde at blande i. Jeg "crumb coatede" kagen og stillede den i køleskabet. Jeg lod den stå i ca. 20 minutter, hvorefter jeg tog den ud og smurte den op en sidste gang, så den fik skarpe kanter og glatte sider. Derefter rullede jeg fondant ud, men da jeg skulle lægge det over kagen, var ganachen stivnet MEGET hårdt op og var slet ikke fugtigt, så fondanten kunne klistre sig fast. Jeg tog derfor en pensel og noget vand, som jeg smurte over ganachen og lagde fondanten på. Så skete det værste: fordi jeg havde lavet så skarpe kanter på kagen, skar de simpelthen lige igennem fondanten flere steder!! Jeg prøvede at lappe det, men det blev aldrig pænt. Jeg var meget glad for, at jeg havde valgt, at det skulle være en meget mønstret kage, for det kunne skjule det meste ;).

Kage nr.: 10

Billeder:
 

Royal icing mønsteret sprøjtes ud af en nr. 2 eller 3 tyl fra Wilton.
Det er en lang "streg", der føres rundt. Det var super sjovt at lave,
men det er godt nok hårdt for hånden, for det tog mig omkring
en time at dække hele kagen!

Her er de 4 roser, som var på kagen. Jeg synes selv, at de er
blevet super flotte, efter jeg er begyndt at bruge et lille fif fra Heidi.

 


3 kommentarer:

 1. Det ser mega fedt ud med mønsteret på kagen! Super detalje! :)

  SvarSlet
 2. Super flot kage, har selv tænkt på at prøve det, har dog en lidt dårlig højre hånd, så ved ikke helt om den kan holde til det. Flotte roser:)

  SvarSlet
 3. Det er i hvert fald rigtig hårdt! Den der kage tog lige over en time at lave det der mønster på, men jeg havde måske også lavet icingen lidt for tyk i forhold til tyllen. Du må jo prøve dig frem - man kan altid første på en bageform først og se, om man kan holde til det samt øve mønsteret :).
  Det var i hvert fald sjovt at lave! Men man kan ikke rigtig holde pauser i det. Har måske holdt pause hvert 5. minut til lige at strække hånden og dreje kagen.

  SvarSlet