lørdag den 27. oktober 2012

Planlægning af et kageprojekt

I øjeblikket er jeg i gang med at planlægge et kageprojekt, som jeg glæder mig rigtig meget til! For at kunne planlægge sådan et projekt, skal man tage stilling til en hel masse ting. Hvis du sidder og skal til at planlægge et projekt, kan du bruge min skabelon, som giver en rigtig godt oversigt over alt det, der skal laves og tages stilling til - og så skulle man ikke glemme noget, hvis man følger den til punkt og prikke :)
Selve kagen:
1) Først skal du vælge, om du vil have 1 eller 2 lag mousse.

2) Så skal du vælge, hvilken slags mousse der skal i. Hvis du vil have 2 lag mousse, kan du enten vælge den samme slags mousse i begge lag eller to forskellige. Der kan fx vælges følgende:
Bærmousse (kirsebær, jordbær, jordbær/mascapone, hindbær, blåbær)
Frugtmousse (mango, lime, appelsin)
Andet (chokolade (hvid, lys, mørk), chokolade/appelsin, bailey, hyldeblomst, lakrids)
I alle mousserne kan man tilføje hakkede chokoladestykker eller kokosmel for at pifte dem op og give det lidt struktur.

3) Nu skal der vælges, hvor mange slags bunde man vil . Hvis du vil have 1 lag mousse skal der bruges to bunde. Hvis du vil have 2 lag mousse, skal der bruges 3 bunde. Du skal nu tage stilling til, om du vil have alle bundene ens, eller om der skal være en andens slags bund fx i midten. Man kan også lave alle bundene forskellige.

4) Nu skal du vælge hvilken slags bunde, det skal være. Det kunne fx være:
Chokoladekage, sukkerbrødsbunde (med eller uden kakao - de er meget lækre og luftige), chokolade mudcake (den er meget tung), nøddebund, red velvet cake (rød kage med vaniljesmag).

5) Opsmøringen skal nu vælges. Hvis der vælges en smags- og farveneutral opsmøring som fx Wiltons Decorator Icing, så skal man tage stilling til, om man vil tilsætte noget smagsstof (lakrids, appelsin, kakao, lime osv) og/eller farve.

6) Du skal også tænke over, hvor stor kagen skal være / hvor mange personer der skal være til / hvilken form kagen skal have (rund, firkantet, trekantet, oval, hjerte osv).

7) Skal kagen være i to etager? Hvilke forme skal den øvre og nedre kage så have? Hvis der vælges en kage i etager, skal man gennemgå punkt 1-6 for begge kagerne.

Pynten:
Så er vi nået til pynten, og der er meget, der skal tages stilling til! Men vi tager det stille og roligt og fra punkt til punkt. På billedet nedenfor, kan du følge de forskellige punkter, jeg nu nævner.

a) Betrækket - hvilken farve skal det have? Skal det evt. være marmoreret?

b) Borde - nede i bunden af kagen, laver man altid en form for kant. På billedet er der vist en perlekant. Der kan også laves noget, der ligner muslingeskaller. Det kan også være et bånd med en sløjfe på, eller det kan være blomster, græs, silkebånd eller noget helt andet.

c) Man kan have noget pynt på borden også. Fx på billedet er der en stor blomst. Det kunne også være en stor sløjfe eller en figur.

d) Så kan man vælge, om der skal være en slags "plade" på midten af kagen, hvor man fx fremhæver en figur. Den kan have alverdens farver og mønstre.

e) Hvis man vælger "pladen" (d), laves der som regel en borde rundt om den også. Her gælder det samme som punkt b.

f) Oven på kagen skal selve "hovedpynten" være. Her er det ofte noget, der kendetegner personen, som kagen er til: en hobby, interesser, job, familie osv. Der kan også printes et billede af personen, som kan "sættes i en ramme" (billedet kan spises). Pynten oven på kagen kan også være et tema: have, bondegård, skov, dyr, halloween, jul, påske osv. Det kan også være en figur, som det er på billedet.

g) På siden af kagen laves der ofte noget pynt. Det kunne være lange græsstrå, hegn, hjerter, blomster, flade figurer. Her ville der også kunne stå datoer, fødselarens navn, alder, tillykke osv.

h) Selve pladen, som kagen står på, kan også betrækkes med fondant, så man kan lave noget ekstra pynt på den eller bare gemme farven fra pladen væk, så det hele bliver mere harmonisk. På denne plade kan man også skrive fødselarens navn og alder eller datoer. Pynten fra toppen af kagen kan også fortsætte ned på pladen.

i) Skal der bånd rundt om kanten af kage-pladen? Hvilken farve/mønster? Man kan ikke have bånd på den plade, der er vist på billedet.

j) "Fyld-pynt": Noget, der kan sættes lidt rundt omkring. Fx på kagen er det sommerfugle. Det kan også være blomster, græs, smådyr eller andet.
Jeg håber, at du nu har et bedre overblik over hele planlægningen af kageprojektet og har fået mere mod på det og synes, at det hele pludselig blev mere overskueligt :).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar