tirsdag den 9. oktober 2012

Æble-kanel muffins

Jeg har lige lavet disse super lækre æble-kanel muffins i dag. Jeg var som sagt til "Vanløse deler frugten" i søndags med tre skønne mennesker, og du kan læse mere om dagen her. I den anledning fik vi en masse æbler med hjem - deriblandt madæbler.
Da vi fik virkelig mange æbler med hjem, ville jeg lave en kage med æbler i til min klasse til i morgen, men jeg kunne simpelthen ikke finde nogen opskrift, jeg havde lyst til at lave. Så i stedet faldt jeg over denne skønne opskrift. Jeg har så redigeret lidt i den, så her får du min version:


Ingredienser: 16-20 stk.

200     g        sukker
120     g        blødt smør
1,5      tsk     vaniljesukker
½        tsk     kanel
2                   æg
1,5      tsk     bagepulver
175     g        hvedemel
1         dl      mælk
3        små    madæbler
1        spsk   sukker
1,5     tsk      kanel



Fremgangsmåde:
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær dem i små tern og kom dem op i en skål. Kom 1 spsk sukker og 1,5 tsk kanel hen over og vend det sammen.
Tænd ovnen på 180 grader.
Kom det bløde smør, sukker, vaniljesukker og ½ tsk kanel i en skål. Pisk det til det bliver en luftig masse. Herefter tilsættes æggene et ad gangen. Pisk godt mellem hvert æg.
Vej mel af og bland det med bagepulver. Nu skal melblandingen og mælken tilsættes lidt ad gangen skiftevis.
Vend til sidst æblerne ned i dejen.
Tag en muffinform og læg muffinpapir ned i. Fyld 2/3 op og stil dem i ovnen. De skal bages i ca. 25 minutter.


 
 
Tip fra Lykke (kommentar til dette indlæg): Det kan varmt anbefales kun at bruge brun farin i stedet for sukker.


2 kommentarer:

  1. Mums - har lige lavet dem. Kan varmt anbefale kun at bruge brun farin istedet for alm. sukker! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Godt du også kan lide opskriften :)
      Det vil jeg prøve næste gang, jeg skal lave dem - tak for tippet. Jeg skriver det fluks ind i opskriften :)

      Slet