søndag den 14. oktober 2012

Bondekonens chokoladekage

En nem og skøn chokoladekageopskrift kommer her. Jeg har brugt den til at lave romkugler, og det blev rigtig godt! Men man skal bare huske, at sådan én kage giver rigtig mange romkugler, så halv portion kan være en god idé!
 
 
Ingredienser:
 
150      g         smør
450      g         sukker
3                     æg
75        g         kakao
600      g         hvedemel
3          tsk      natron
1          tsk      vaniljesukker
7,5       dl        kærnemælk
 
 
 
Fremgangsmåde:
 
Smelt smørret i en gryde.
 
Tænd ovnen på 200 grader.
 
I en dyb tallerken eller skål blandes kakao, mel, natron og vanilje sammen. Stil det til siden.
 
Hæld det smeltede smør over sukkeret og pisk det sammen. Herefter tilsættes æggene et ad gangen, og det hele piskes lyst og skummende.
 
Herefter røres skiftevis mel-blanding og kærnemælk i. Når al melet og mælken er blandet i, hældes dejen i en bradepande. Kagen sættes i ovnen på den næstnederste rille og bages i 20-25 minutter.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar