torsdag den 31. januar 2013

Dora kage

Jeg har været heldig at måtte lave en kage i to etager til en smadder sød pige, der hedder Melina. Hun er lige blevet 4 år, og hun ønskede sig en Dora kage, som de skal spise, når børnehaven kommer på besøg i dag for at fejre hendes fødselsdag. Jeg håber, at de kan lide kagen - og jeg ved, at Melina kunne lide dens udseende, for hun kunne ikke få øjnene fra den, da hun var med ude og hente den med sin mor i går :).

Sådan endte den med at se ud:


Jeg var desværre ikke særlig glad for den måde, som Dora endte med at se ud på! Jeg kæmpede meget med hendes ansigt og lavede dem om flere gange, men det blev aldrig rigtig godt - og det er på trods af, at hun ser SÅ enkel ud på tegninger!!! Men Melinas mor var fint tilfreds alligevel :).


Her kommer lidt fakta i forhold til min kage-dagbog:

Anledning: Melinas 4 års fødselsdag

Kagebunde: Sort Midnatskage - opskriften er fundet her.

Fyld: Jordbærmousse, der fik vendt lidt ekstra frysetørret jordbær i (fra Kop & Kande) samt hakket hvid og mørk chokolade. Min version af opskriften kommer en anden dag, men der skal i hvert fald ikke så meget husblas i efter min mening - den originale opskrift kan findes her.

Opsmøring: Wiltons Decorator Icing fra 2 kg spand.

Pynt: Dora på toppen, lilla perleborde, ruder i gul og orange forbundet med blomster i lyserød og rød, kagen betrukket med lyserød, og rundt omkring er der lidt sommerfugle og blomster. Desuden står der 'Melina 4 år'.

Form: Rund 24 cm samt en lille blomsterformet kage.

Antal personer: Ca. 25.

Læring: Det er svært at acceptere, når noget ikke er, som man vil have det, men det skal jeg blive bedre til - dermed ikke sagt, at man ikke må være ærgerlig over, at man ikke kan modellere sine tanker ordentligt, og jeg synes, at man skal prøve igen og give sig en chance for at blive tilfreds, men jeg skal være bedre til at stoppe, mens legen er god.
Derudover syntes jeg, at det var vildt sjovt at prøve at stable en kage, og betrække en blomsterformet kage, så det er i hvert fald ikke sidste gang, at det sker
Jeg har siddet og youtubet, hvordan man får sine bogstaver ud af sine forme uden at ødelægge dem, og det er faktisk rigtig nemt, og det virker! Man slår simpelthen bare sin udstikker mod bordkanten med et ordentlig slag (pas på ikke at ridse bordet!!), og så falder den ud. Tricket nu er så at nøjes med at vendes den, hvis den vender på hovedet, og ellers kan man flytte dem lidt til siden med en blød pensel, men så skal de simpelthen have lov til at ligge og tørre i en times tid, så de er til at håndtere. Men det kommer der nok mere om i et andet indlæg :).
Ruderne på den nederste kage var ikke noget, man sådan bare lige gør. Jeg ville gerne have, at de skulle være højere, end de var brede, men jeg havde ingen udstikker. Så jeg har siddet med lineal og mål dem alle sammen og skåret dem med et pizzahjul. Det gik rigtig fint, og jeg havde først målt rundt om kagen, så jeg vidste, hvor store de ca. skulle være. Selvfølgelig passede det ikke helt, men så fik jeg tilpasset 3-4 af ruderne, så man ikke kunne se det så godt ;).
Den store runde kage revnede igen hist og pist rundt i kagen ved toppen, og jeg kan ikke forstå hvorfor. Denne gang varmede jeg fondanten ekstra godt op og prøvede at skynde mig at rulle ud og betrække, men den revnede alligevel, og jeg bruger altså helt frisk fondant, der lige er taget ud af sin pakke. Nogen, der har en idé om, hvad jeg gør galt?

Kage nr.: 20

Billeder:


P.S: Husk, at min give-away slutter i dag! :)

8 kommentarer:

 1. Hvor er den blevet flot :D
  Kan godt forstå den heldige modtager ikke kunne få øjnene fra den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte...1000 tak for en super dejlig kage. Den var ikke kun flot at se på, men smagte også fantastisk. Alle var meget imponerede over hvor dygtig du er, og jeg har allerede givet link til din hjemmeside til en pædagog der var med til fødselsdagen. Kan fortælle dig, at Dora er ikke blevet spist. Melina har gemt den...:-) Det bliver nok ikke sidste gang, du har lavet en kage til os. Min store datter har fødselsdag til april, så der kommer vi muligvis til at snakke sammen igen. :-) Knus fra os

   Slet
  2. Hej Elvira!
   Hvor er jeg glad for at høre det! Jeg håber, at I havde en rigtig god dag med børnehaven :).
   Du skriver bare, så skal vi nok finde ud af noget igen ;). Ved du, hvornår det evt. skal være? Jeg har nemlig selv fødselsdag i april, så kunne lige være lidt smart, at det ikke ramte sammen med to kager oven i hinanden.
   Knus herfra.

   Slet
 2. Hej Charlotte.
  Den er da rigtig sød. Kan godt forestille mig, at Doras ansigt er svært at lave, selvom det ser enkelt ud. Mht at fondanten revner, måske har du for meget maizena/flormelis på bordet når du ruller den ud? Jeg har købt en bagemåtte fra Tupperware, som er rigtig god, jeg behøver faktisk slet ikke at duste måtten med noget, fondanten hænger nemlig ikke i. Men ellers er der jo også The Mat, som skulle være rigtig god (den har jeg også, men har kun prøvet den en gang, og det gik ikke så godt, skal prøve den igen i vinterferien, hvor jeg har lovet familien at lave en kage til os selv).

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi.
   Tak for dit svar. Jeg bruger dog også selv en tupperware bage måtte og behøver heller ikke maizena eller flormelis. Jeg overvejer meget at købe The Mat, men synes den er dyr!

   Slet
 3. Tak for en dejlig kage opskrift :-) Den skal jeg helt sikkert prøve at bage..

  Jeg har lige bagt disse Chokolade brownies, så det må blive en anden dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej :)
   Velbekomme - jeg håber, at du vil synes om den!
   Men jeg må sige, at den er bedst, hvis den ikke kommer i køleskabet, for der bliver den en smule tør.
   De brownies ser lækre ud!
   Jeg håber, at du kigger forbi bloggen igen en anden dag :)

   Slet