onsdag den 16. januar 2013

En John Deere-inspireret traktor

Den 20. december ringer min søde svigerinde mig op, og det første hun siger er: "Charlotteeeee...?", og så ved man jo godt, at der kommer et eller andet, som man måske burde sige nej til :D. Men Lea fortsætte og sagde, at hendes lillebror havde fået en elevplads som landmand i Jylland, og for længe siden havde hun lovet ham en kage, når det skete. Men nu stod Lea så i den situation, at hun for det første skulle arbejde ret meget de næste dage, og kagen skulle være klar den 25. om morgenen. Og for det andet så elsker Lea at bage kagen og lægge den sammen, men hun gider ikke alt det med pynten. Så nu blev jeg spurgt, om jeg ville lave et John Deere logo til kagen, og det ville jeg selvfølgelig gerne.
Og så lidt i en joke og lidt i alvor spurgte jeg, om der skulle følge en traktor med. Og det sagde hun, at jeg gerne måtte lave, hvis jeg altså havde tid og lyst - og hvem siger nej til sådan en mulighed!?
Så jeg gik fluks i gang med at udtænke traktor-design, og jeg fandt hurtigt ud af, at der også skulle en vogn med roer bag ved traktoren. Jeg fik ikke taget billeder undervejs, da jeg simpelthen havde mega travlt, da jeg også skulle i skole osv., så traktor, roer, vogn og logo er lavet sent om aftenen og tidligt om morgenen, når der lige var et smuthul til det.
Men her er så resultatet, som jeg er ret stolt af (se lige bort fra rodet i baggrunden):
Jeg ved godt, at man kan lave traktoren meget pænere, men det var nærmest umuligt at finde how tos på traktorer, så jeg har siddet med billeder af andre kager med traktorer på samt billeder af de rigtige John Deere. Men så længe man holder det i de rigtige farver, så går det nok, og alle kan vel se, at det er en traktor? ;)


Hver evig eneste roe er håndlavet, og der er nok mellem 100 og 150 stk - alle 1 cm høje. Først er de trillet til en kugle, så videre til en kegle og har fået et par ridsmærker hele vejen rundt. Så fik de lov at tørre, imens jeg lavede de andre. Når de var tørre nok, malede jeg med let med en brun farve som symbol på jorden, der hænger ved dem, inden de renses på sukkerroefabrikkerne. Herefter fik de smule grøn på toppen, da de ofte er lidt grønne der, hvor roebladene er skåret af. Et stort arbejde, men rigtig hyggeligt og utroligt, hvor godt man egentlig kan få fondant til at ligne virkeligheden nogle gange :). Så kommer vi til det egentlige ønske - logoet. Jeg havde oprindeligt planer om, at der skulle være 4 af disse logoer, som skulle sidde på siden af kagen. Men efter at have lavet ét, måtte jeg indse, at det ville jeg ALDRIG nå! Det havde taget over en time at lave dette lille logo, der måler 5 x 5 cm. Men jeg havde siddet og tegnet billedet af fra min computer, klippet det ud, lagt det på fondanten, ridset op rundt om, og derefter skåret det ud med min skalpel. Men fondanten klistrede ret meget sammen igen, så jeg måtte yderligere sidde med et værktøj med en slags nål i enden, som kunne hjælpe med at adskille fondanten.
Så jeg endte altså med at lave dette ene logo!Lea var så sød at sende mig et billede af den færdige kage. Vi skulle begge til Lolland den 25., så vi kørte sammen. I bagagerummet stod kagen, og på mine ben stod pynten i en transportkasse. Traktoren var for høj til, at den kunne være oven på kagen, når kagen havde låg på, så jeg sad pænt og passede godt på det hele på bagsædet :).
Efter sigende skulle Leas lillebror være blevet fuldstændig overvældet, da Lea faktisk i første omgang havde sagt nej til at kunne nå at lave en kage til ham. Han havde alligevel håbet til det sidste, og da Lea så kom den 25. og ikke havde en kage i hånden, var han blevet ret skuffet. Men vupti, så var der sørme en kage, og så fik hendes lillebror ellers MEGET store og våde øjne! Jeg ville give ALT for at have set det - det er bare det bedste, når nogen er så taknemmelige over en kage. Men til gengæld må man sige, at det næste billede siger alt om, hvor glad han er for den traktor, vogn og logo:


Det er simpelthen kommet i en glasmontre, hvor det skal stå til evig tid. Det er da helt fantastisk, og jeg bliver altså lidt rørt, når jeg ser sådan noget. Så jeg er super glad for, at jeg knoklede for at nå det hele, for det var virkelig det værd :)


Og så som en bonus oven i alt dette, fik jeg en tak af Lea. Jeg havde sagt, at jeg ikke ville have penge for materialer, da jeg bare synes, at det kunne være rigtig sjovt at lave, men det skulle jeg da ikke have sagt, for pludselig fik jeg en lækker gavepose med disse ting:

Pakken indeholdte:
- Rød sugarsheet
- Muffinforme
- Sweet Kitchen fondant
- Sukkerpynt (bier og mariehøner)
- Lilla stjernekrymmel

Og med fulgte dette kort:


Hold nu op, hvor skal vi da bare hygge! :). Tusind tak søde Lea - næste gang vælger jeg altså pengene, for det der bliver for dyrt for dig! ;). Og til jer andre læsere, så kunne jeg desværre bruge alle tingene i pakken, så det blev ikke til noget til jer. Men til gengæld kan I deltage i min Januar-udsalg-give-away her. Jeg håber, at alle vil være med! :)

7 kommentarer:

 1. WAW en flot kage.
  Og sikke en sød historie.

  Kan virkelig godt forstå at han blev glad for den. Og sikke da et skulderklap til dig, at den er kommet i glasmontra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :).
   Ja, han må virkelig være blevet glad for den! ;)

   Slet
 2. Du skulle virkelig have været en flue på væggen, da han fik kagen! Jeg har ALDRIG set ham sådan før - Jeg tror i øvrigt aldrig, at jeg har set nogen blive så glad for en kage før! Og i virkeligheden kunne jeg have puttet hvad som helst i kagen. Det var pynten, han var betaget af! :)

  Glæder mig til La Glace tur - det bliver så lækkert!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville SÅ gerne have været en flue på væggen! :).
   Eeej, jeg tror nu ikke, at du kunne have kommet hvad som helst i, men på den anden side smager dine kager bare altid godt!

   Ja, det bliver virkelig lækkert med La Glace! Du kommer bare med en dato ;)

   Slet
 3. Det er den flotteste traktor jeg har set!! det mener jeg seriøst og jeg har set mange!!!! (det værste er at jeg selv skal igang med at lave een, og det syntes jeg ikke om.. :/ )

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Lene!
   Men det er sørme heller ikke helt nemt. Et par råd til dig ville så være i hvert fald at lave den ud af rice cripies treat som det første, for den er seriøst tung, når den er lavet af ren fondant (!!!), og så ellers bare prøv dig frem.
   Sidespejlene drillede mig ret meget - de faldt ud, de bøjede sig, og de knak. Så sæt evt. et par små stykker spaghetti i hver afstiver til spejlene, som går ind i traktoren også, så de bliver der!
   Men jeg er da meget spændt på at se, hvad du får ud af det! :). For den hvide du lavede til et bryllup er SÅ flot! Jeg ville gerne have lavet noget i den stil, men det havde jeg simpelthen ikke tid og kreativitet til.
   Hvis min traktor skulle have været sejere, så skulle den have haft nogle plastruder i, og så så man kunne se rat og sæde :)

   Slet
 4. Ej hvor er det bare flot Charlotte! Den kan du godt være stolt af. :D
  Mvh Susan

  SvarSlet