onsdag den 23. januar 2013

Killing ala Debbie Brown

Som sagt havde Lea og jeg som fødselsdagsgave inviteret Karoline til kageweekend i København sidste weekend. Det resulterede i nogle meget fine kager, som du kan se her.
Jeg vil i dette indlæg beskrive min kage yderligere. Men først kommer lige et billede af den:


Vi startede med at lave pynt til vores kager lørdag efter frokost. Jeg havde en meget klar ide om, at jeg ville afprøve kattekillingen og en bamse, der tumlede, fra Debbie Browns bog: "Baby Cakes". Bogen er ret god og har nogle virkelig søde kager i, men jeg synes, at det er svært at følge hendes opskrifter, da hun beskriver meget kort, og man skal kende noget til modellering, før man kan følge hendes opskrifter - og så står de i øvrigt på engelsk, som lige er en ekstra udfordring, da der ikke er særlig mange billeder af fremgangs-måderne.

Men jeg ville altså lave de to figurer, og derudover ville jeg afprøve en masse ting, som jeg havde set på Youtube gennem de sidste to uger, hvor jeg stort set ikke har lavet andet! ;). Men selvfølgelig ramte jeg bare ikke dagen - mine ideer kunne ikke føres til virkelighed, for mine hænder og fondant gad slet ikke, hvad jeg ville.
Oprindeligt skulle kagen havde haft disse ting:
- Den skulle laves på en dummie - det blev den!
- Cakeboard betrukket med en lys farve fondant, have præget et mønster i med sommerfugle og derefter dustes med noget pearl - og det blev det også, og det blev rigtig fint!
- Dummien skulle betrækkes med pastel grøn fondant - det blev den også, men det var lidt svært med de meget skarpe kanter!
- Der skulle ligge et slags tæppe på midten af kagen, som skulle præges med en ny fondantrulle jeg har købt, der laver et hjertemønster. Dette skulle have samme farve og dust som cakeboardet, og desuden skulle det crimpes hele vejen rundt i kanten - det skete også.
- I hvert hjørne skulle der være de smukkeste roser med to blade til hver rose - det skete ikke, for jeg kan OVERHOVEDET ikke lave den rose, jeg gerne ville (!!!).
- Så skulle der ligge en to farvet killing med en garnnøgle. Garnnøglens ende skulle være faldet ud over kanten og dannet borden hele vejen rundt - killing og garnnøgle blev lavet, men igen drillede min sugargun mig frygteligt, lige meget hvor meget jeg varmede fondanten op, og det gik SÅ langsomt! Så borden mangler simpelthen bare på min dummie, for jeg gad ikke mere!
- Der skulle være en bamse, der tumler - det skete ikke, da jeg ikke havde noget tid. Jeg kom først i gang med at lave killingen kl. 20 lørdag aften. Så til gengæld lavede jeg bare killingen ret stor.
- Deusden kom der nogle andre slags blomster på cakeboardet, som ikke var planlagt. Jeg ville bare lige prøve at lave en flæse, og bagefter rullede jeg den bare sammen. Men så opdagede vi, at det blev til den fineste lille blomst, så dem lavede jeg to af og gav dem en midte.
 

Og så vil jeg da lige fortælle, at jeg prøvede at lege med Rice Krispies Treat for første gang. Opskriften er rigtig nem, og den er virkelig sjov og anderledes at arbejde med! Der kommer et helt indlæg om det en anden god gang ;). 


Det har jeg lært:
- Det er svært at betrække en dummi med fondant.
 
- Rice Krispies Treats smager virkelig godt, og det er sjovt at arbejde med. Både killingens hoved og krop er lavet af det. Og det kan mærkes på den samlede vægt, selvom den endte med at blive tung!

- Når man skal lege med sin sugargun, skal man have meget tid og tålmodighed!!

- At det er fedt at kræse om deltaljerne - og man skal bare fortsætte, selvom det ser mærkeligt og håbløst ud, for det tager først form til allersidst!

- En garnnøgle er ret simpel at lave, men der er bestemt plads til forbedring!

- Når man skal lave figurer, er det en god ide at komme noget tyllose pulver i fondanten, så den stivner hårdere og hurtigere. For killingens ben var noget værre noget at få til at tørre, så til sidst blev de simpelthen spiddet med tandstikker i alle mulige retninger!
 
- Killingens øre drillede en del, for killingens ansigt lignede hele tiden en mus i stedet for en kat! Men mindre og spidsere øre gav det endelige look.

- Kageweekender er simpelthen mega fede!! Det er ikke sidste gang, at det sker, og jeg har en begyndende lille drøm om, at man kunne lave et opslag her på bloggen og se, om andre gad at nørde med mig en hel dag, hvor man kunne lære lidt af hinanden ;).

Her til sidst vil jeg lige vise et par billeder af killingen:

En glad killing, der mangler sine ben og hale.

Jeg havde tænkt mig at lave trædepuder under dens bagben, men jeg glemte det desværre :(

Et billede af ansigtet. Knurhår er lavet af papirbelagt ståltråd og 'øjenbryn' er malet med en fødevaretusch. Desuden fik den lige et par hår mellem ørene som et sidste touch.

Et billede oppefra.

8 kommentarer:

 1. Den er virkelig flot! Er mega imponeret :)

  SvarSlet
 2. Ej hvor er den flot Charlotte! Jeg kunne godt lokkes hvis du en dag holder en nørde weekend ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak!
   Jamen det kan da være, at det skal blive til noget så :)

   Slet
 3. Den er super fin, har også selv bogen, men mangler tiden til at prøve at lave noget derfra. Kagenørdeweekend er en skøn ide, men jeg bor nok desværre for langt væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Heidi :).
   Ja, hendes figurer tager noget tid at lave, for der er virkelig mange detaljer!
   Eeeej, du bor da ikke for langt væk! Man kan altid overnatte hos mig, hvis det skulle være, og er børnepasning et problem, er de mere end velkomne hos mig :)

   Slet
  2. Tro mig, vi ville ikke få lavet noget som helst med mine 3 unger i nærheden. Især den yngste er slem til at spise fondanten, hvis hun kan få fingrene i det;-)

   Slet
  3. Der er da en legeplads lige nede foran ;).
   Men ellers må din mand så nyde, at han må have alle sine tre skønne børn for sig selv! ;)

   Slet