torsdag den 11. april 2013

Fødseldag 2013 nr. 1

 
 
Anledning: Min og min brors fødselsdag
 
Kagebunde: Mudcake
 
Fyld: After eight mousse
 
Opsmøring: Wilton decorator icing med pebermynte essens
 
Pynt: Tre blomster, jeg selv har fundet på, Bogstaver "God påske", bølget borde med små blomster på, gult betræk.
 
Form: Oval
 
Antal personer: 20-25
 
Læring: At selvom en kage er enormt besværlig at arbejde med, så kan den smage så godt, at man simpelthen nægter at smide opskriften ud alligevel - det var tilfældet med mudcaken. Den valgte at brække midt over, da jeg skulle dele den, og derefter gik toppen yderligere i stykker. Den måtte derfor samles nede i formen, og så håbede jeg bare på, at moussen kunne holde det sammen.
After eight moussen smagte virkelig også godt! Det er den bedste kage smagsmæssigt, jeg nogensinde har lavet, tror jeg!
Jeg har brugt en blanding af wiltons fondant og sweet kitchen. Jeg arbejdede med sweet kitchen, da jeg var på bryllupskage-kursus sidste år hos Specialkøbmanden, og der var jeg ikke særlig stor fan. Denne gang gik det lidt bedre pga. Wilton fondanten, men jeg synes ikke, at den var helt god. Der kom stadig let fingeraftryk i, og den ville ikke lægge sig helt pænt ind til kagen, og den gav nemt efter for kagens form. Men jeg må altså sige, at det smager bedre end ren Wilton.
 
Kage nr.: 21
 
Billeder:




 

4 kommentarer:

  1. Mums, den ser lækker ud og fyldet er lige mig! Har du en opskrift/link til after eight moussen?
    vh Pia

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pia :)
      Den var virkelig også god - jeg kan kun anbefale den!
      Den kommer på bloggen, men jeg ved ikke hvornår, så her får du lige opskriften, som jeg brugte:
      1 pakke After Eight på 200 g
      50 g god, mørk chokolade
      4 spsk stærk kaffe
      4 pasteuriserede æggeblommer
      4 pasteuriserede æggehvider (jeg brugte 3 bægre, for der er altid 1,5 i et bæger)

      4 After Eight tages fra til pynt. Resten puttes i en skål sammen med kaffe og mørk chokolade, og smeltes over et vandbad. Æggeblommerne piskes i lidt ad gangen. Herefter piskes hviderne stive. Chokolademassen vendes forsigtigt i hviderne, og moussen hældes op i nogle dessertskåle. Chokoladen skal stå på køl i mindst 3 - 4 timer, inden den serveres.

      Slet
  2. Det er en fin kage, smukke blomster. Jeg vil gemme opskriften. Hvor stor en kage er der til i den portion?
    Altid godt med ny inspiration :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have :)
      Jeg går ud fra, at du hentyder til, hvor meget mousse der bliver til, så det er lige det, jeg svarer på:
      I den oprindelige opskrift var der til 4 store portioner, når man lavede en dessert mousse til at spise rent. Jeg brugte en portion, og det passede helt fint til det her lag.
      Jeg vil gætte på, at der vil kunne laves to små lag i en rund kage på 23 cm.

      Slet