Jeg har fundet denne lækre opskrift her, som jeg lige måtte dele med jer andre. Den passer til en rund bageform på 25 cm. Den har en super god smag - så den er al besværet værd ;).
Ingredienser:
250 g smør
250 g mørk chokolade
180 ml vand
295 g mel
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
60 g kakao
½ tsk natron
550 g sukker
4 æg
8 tsk rapsolie
125 ml kærnemælk
Fremgangsmåde:
Beklæd en bageform med bagepapir i bunden af formen - og kun i bunden.
Hak chokoladen groft.
Tænd ovnen på 160 grader.
Kom smør, chokolade og vand i en gryde og lad det smelte ved lav varme.
Melblanding 1: Bland 145 g mel, bagepulver og salt sammen.
Melblanding 2: Bland det resterende mel, kakao og natron i en skål.
Melblanding 3: Sigt melblanding 1 ned i melblanding 2 og tilsæt sukker. Rør nu det hele sammen.
Bland æg, olie og kærnemælk sammen med en gaffel.
Kom den lune blanding af smør, chokolade og vand ned til melblanding 3, og tilsæt også æg-, olie- og kærnemælksblandingen. Rør indtil det hele er rørt sammen, og der ikke er flere klumper i.
Kom dejen op i din form og bag den i midten af ovnen i 1 time og 50 minutter. Ovnen må IKKE åbnes, før end kagen er færdig, da den ellers kan falde sammen.
Tip:
Køl kagen af og pak den ind i husholdningsfilm og opbevar den i køleskabet.
Skal kagen skæres ud i bunde, er det en fordel at lade den stå i køleskabet natten over, så den får lov at sætte sig. Det gør, at den bliver nemmere at skære ud.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar