lørdag den 2. februar 2013

Mandel-sukkerbrødsbunde

Fremgangsmåden i disse bunde er ligesom de almindelige sukkerbrødsbunde, som jeg altid bruger. Denne opskrift svarer til ca. 2 bunde.

Ingredienser:

4                æg (stuetemperatur. Deles i blomme og hvide)
120  g        sukker
50    g        mel
50    g        mandelmel
15    g        kartoffelmel
1      tsk     bagepulver
4      spsk   hakkede nødder


Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 170 grader.

Kom bagepapir i bunden af din bageform. Bagepapiret skal ikke op ad siderne!

Bland mel, mandelmel, kartoffelmel og bagepulver i en tallerken og stil det til side.

Pisk æggehviderne og stil dem til side.

Pisk blommer og sukker lyst og skummende. Vend de hakkede nødder i. Sigt melblandingen ned i massen og fold det sammen. Undgå mellommer!

Herefter foldes æggehviderne i med det samme, og dejen hældes op i bageformen.

Kom bageformen i ovnen, og lad den bage omkring 40-45 min. Åben ikke lågen de første 30 minutter, da bunden vil sammen. Bunden skal muligvis have længere tid. Hold øje med dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar