Denne chokoladekage-opskrift har jeg også fundet hos Annes Kagekrummer.
Ingredienser:
100 g smør
3 dl sukker
2 æggeblommer
3 dl mel
2 spsk kakao
2 tsk bagepulver
2 spsk vaniljesukker
1½ dl kogende vand
2 æggehvider
Fremgangsmåde:
Smelt smørret ved middelvarme i en gryde.
Pisk æggehviderne stive og stil dem til siden. En tommelfingerregel her er, at når man kan vende skålen med hviderne på hovedet, så er de pisket nok.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende.
I en dyb tallerken blandes mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker.
Det smeltede smør og det kogende vand blandes med æggemassen.
Sigt melblandingen ned til æggemassen og rør det hele godt sammen.
Til sidst vendes æggehviderne i og dejen hældes op i en bageform.
Bagetid:
Bages ved 175 grader i 50-60 minutter.
Tips:
En dobbeltportion passer til en bradepande.
Man kan evt. komme nødder i chokoladekagen. Dette gøres inden melblandingen blandes i.
Man kan pynte kagen med brun glasur (vand, flormelis, kakao) eller lægge pålægschokolade på, når kagen kommer ud af ovnen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar