tirsdag den 5. juni 2012

How to - sommerfuglekage

Da jeg holdt fødselsdag for pigerne fra min klasse på pædagog studiet, lavede jeg en sommerfuglekage. Den var virkelig sjov at lave, og jeg fik ideen til den, da jeg sad og kiggede på billeder af kager på Google.
Jeg fandt en form på en anden sommerfuglekage, som jeg rigtig godt kunne lide. Jeg forstørrede billedet op på min bærbar, så det passede med den bageform, jeg havde tænkt, at jeg ville bruge.
Så lagde jeg et papir hen over skærmen på min bærbar og tegnede den op. Derefter klippede jeg den ud og tegnede selv midten.

Efter at have klippet skabelonen ud, tegnede jeg en skitse, som skulle give et fingerpeg om, hvordan kagen skulle ende med at se ud:

Skitsen af kagen, som jeg tænkte, den skulle se ud.
Jeg lavede en almindelig portion lyse sukkerbrødsbunde. Da den var kølet af, fandt jeg mine skabeloner frem. Det er en god ide at bruge den samme vinge til alle 4 vinger, så de alle sammen er helt ens.
Jeg prøvede først at lægge vingen og se, hvordan alle 4 vinger kunne ligge der plus de 2 midter-stykker. Jeg fandt en god løsning, og her er resultatet:

Her er alle 4 vinger + 2 midterstykker skåret ud.
Bagefter fjernede jeg forsigtigt kageresterne, og lagde dem i en plastikpose, som røg en tur i fryseren - man ved jo aldrig, hvornår man skal lave romkugler :).

Her er kageresterne fjernet.
Til sidst prøvede jeg lige at samle sommerfuglen for at se, om stykkerne passede sammen og for at få et billede af, hvordan det ville komme til at se ud.
Jeg var meget tilfreds med resultatet!
 
 
Her er den samlede kage.
Herefter skulle sommerfuglen fyldes med chokoladeganache 1:2. Så nu så kagen således ud:
 
 
 
Kagen fyldt med mousse kom i køleskabet natten over, og næste dag blev smurt op med Wiltons 2 kg spand med smørcreme blandet op med appelsin-pasta, som giver en rigtig lækker undertone af appelsin til lige at bryde op med al chokoladen.
Da kagerne var smurt op, så de således ud:

 
 
Så kom jeg til den del, jeg lidt havde frygtet - nemlig at betrække med fondant. Men det viste sig, at denne bekymring var spildt. For det gik bare lige som jeg gerne ville have det! Her er resultatet af den ene vinge og midterstykket:

 
 
Herefter skulle striberne på midterstykket sættes på, før end kagen kunne blive samlet. Jag startede med at sætte striberne på fra bunden af og arbejdede mig op mod maven. Det var lidt tricky, hvordan man lige skulle lave de vandrette og lodrette samlinger i siderne, så det stadig blev pænt, men det lykkedes mig okay at få dem skjult. Her er resultatet efter striberne er kommet på, pladen renset på kagerester, mousse og smørcreme og kagen er sat endeligt sammen:

 

 
Som pynt lavede jeg nogle stykker grøn fondant, som blev pyntet med hvide blomster med enten en lille lyserød eller lilla blomst inde i midten. Hen ad siderne kom nogle hvide blomster med en lille gul blomst i midten.
I bund-kanten kom en lilla pølse skudt ud af min sugar-gun. En halv time efter den var monteret, og kagen egentlig var færdig, syntes jeg ikke, at den der pølse så helt flot ud. Jeg tog derfor chancen og prægede den med et modelleringstool, der laver lidt et muslinge-look. Jeg blev super tilfreds med det!
Derudover fik sommerfuglen gule mini-blomster øjne med øjenbryn og en rød mund tegnet med en fødevaretusch, og selvfølgelig skulle den have to følehorn, som også er lavet af min sugar-gun.


Det færdige resultat.

Sommerfuglen set fra den anden side.

Nærbillede af borden og de små blomster på siden.
Alle blomster er desuden sat fast med royal icing.
 

5 kommentarer:

 1. Ej, hvor er den dog bare fin! Har du nogle ideer til en let stigende smørcreme, udover palmin smørcreme ?

  www.idatophoj.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Mange tak :).

  Hvad mener du med en let stigende smørcreme?
  Jeg bruger for det meste Wiltons buttercream. Den, synes jeg, er rigtig god, og den smager ikke af smør. Jeg har aldrig prøvet palmin smørcreme.
  Derudover kan man bruge en chokoladeganache 1:1, som er lige dele mørk chokolade og fløde, der bliver kogt op.
  Det er de to slags, jeg bruger til opsmøring.

  Chokoladeganchen stivner noget hårdere op end Wiltons smørcreme.
  Håber det var svar på dit spørgsmål, ellers må du skrive igen :)

  SvarSlet
 3. Hvor mange pers er der til i din kage?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej ;)
   I den der kage var der kun til 5-8 personer alt efter hvor meget kage man kan spise! Jeg havde inviteret 4 piger, og der var en rest tilbage.
   Mvh Charlotte

   Slet
  2. Mange tak. :)

   Slet