lørdag den 26. maj 2012

Baileys-mousse

Denne mousse er simpelthen gudeskøn, hvis man kan lide Baileys. Den er lækker cremet, en kraftig smag af Baileys og nogle lækre stykker chokolade at tygge i. Jeg kan varmt anbefale den!
Hvis man vil have den mindre kraftig, kan man evt. tilsætte Dooleys i stedet.
Men nu til selve opskriften.

Ingredienser:

4       blade    husblas
50     g           hvid chokolade
1       dl          Baileys
4                    æggeblommer, pasteuriserede
2       spsk      sukker
3       dl          piskefløde
100   g           mørk chokolade


Fremgangsmåde:

Læg husblassen i koldt vand i 10 minutter.

Hak den mørke chokolade og stil den til side.

Hak den hvide chokolade og smelt den over vandbad.

Smelt husblassen i en gryde med en lille smule af det vand, som det har ligget i.

Rør Baileys i den smeltede husblas og rør det hele sammen med den hvide, smeltet chokolade.

Pisk sukker og æggeblommer til en hvid og skummende masse. Herefter kommes chokolade-blandingen over i æggemassen og det hele røres sammen.

Pisk fløde stiv og vend det i chokolade-ægge-massen. Når det hele er vendt sammen, vendes den mørke, hakkede chokolade i.

Stil nu moussen på køl, indtil den er tyknet nok til, at den kan lægges i en kage.



Tip:

Chokolade-stykkerne har det med at falde til bunds, så længe moussen ikke er tyknet. Det er derfor en god idé at vende rundt i moussen engang imellem, når den står i køleskabet, indtil den tykner.

3 kommentarer:

  1. Er det blommer eller hvider der bruges? Der står 4 past æggeblommer i indholdslisten, men hvider i opskriftsteksten?

    SvarSlet
  2. Jeg retter det med det samme - tak fordi du er opmærksom!
    Det er past. æggeblommer, der skal bruges :)

    SvarSlet
  3. Hvor mange personer er det til?☺️

    SvarSlet