søndag den 20. maj 2012

Chokoladeganache

Denne chokoladeganache bruges som mousse - ikke som opsmøring. Til opsmøring bruges 1:1 ganache, som du kan se opskriften på her.


Ingredienser:

½       l     piskefløde
250    g    mørk chokoladeFremgangsmåde:

Hak den mørke chokolade - jo mindre stykker jo nemmere bliver det at røre sammen.
Varm fløden op i en gryde og lad den komme i kog. Herefter hældes den kogende fløde over den hakkede chokolade. Lad det stå et par minutter og rør derefter forsigtigt fløden og chokoladen sammen til en jævn masse. Rør herefter i lidt tid, så er man sikker på, at det har emulgeret helt. Det skal gerne føles lidt tykt.
Herefter stilles ganachen på køl natten over (eller i hvert fald 8 timer). Den må ikke få låg på i forhold til kondens, som er dårligt for moussen, når den skal piskes op. Kom i stedet husholdningsfilm over, som lægges oven på moussen, så der ikke kan dannes kondens.

Næste dag pisker man moussen op, til den får en flødeskumsagtig konsisten. MEN PAS PÅ: Man må ikke piske for længe. Til allersidst går det rigtig stærkt med, at moussen bliver stiv. En god ide er at stoppe, når man tror, at den er ved at være der, og så piske resten i hånden. For når først man har overpisket moussen, så kan den kun bruge til en ting - blive smidt i skraldespanden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar