onsdag den 2. maj 2012

1:1 chokoladeganache

Denne chokoladeganache bruges som opsmøring - ikke som mousse. Den smager bare super godt!

Ingredienser:

2,5     dl     piskefløde
250    g      mørk chokolade



Fremgangsmåde:

Hak den mørke chokolade - jo mindre stykker jo nemmere bliver det at røre sammen.
Varm fløden op i en gryde og lad den komme i kog. Herefter hældes den kogende fløde over den hakkede chokolade. Lad det stå et par minutter og rør derefter forsigtigt fløden og chokoladen sammen til en jævn masse. Rør herefter i lidt tid, så er man sikker på, at det har emulgeret helt. Det skal gerne føles lidt tykt.
Herefter stilles ganachen på køl til den har en god smørbar konsisten.
Den er nu klar til at blive brugt til at smøre en kage op.



Rækker til:

En rund kage på 25 cm i diameter.



Tip:

Hvis ganachen ikke stivner forholdsvis hurtigt i køleskabet - altså efter en halvt ime stadig er helt flydende, så er massen ikke emulgeret. Kom den en tur i mikroovnen, så det hele er varmet op og rør godt rundt i massen. Stil den nu tilbage i køleskabet og lad den stivne lidt.

Hvis man gerne vil have skarpe kanter, smører man kagen op - ikke alt for tykt et lag - og stiller den i køleskabet i et kvarters tid, tager den ud og skarper kanterne til.

6 kommentarer:

  1. Først og fremmest vil jeg lkige rose dig. Det er en super lækker blog du har dig her og jeg bruger den meget :) Jeg er helt ny i fondant verdenen, men har bevæget mig ud i at lave dåbskage til min søn på søndag :) Jeg har valgt at bruge chokolade ganache til opsmøring, men skal jeg stadig lave "dammen" inden jeg lægger moussen i?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lykke.
      Tusind tak for de fine ord - dejligt at andre også kan have glæde af bloggen!
      Jeg ville lave dammen, da det spærrer moussen inde og bliver nemmere at smøre op. Men ikke for tykt er lag, for ganachen stivner hårdt op.
      Held og lykke med kagen! :)

      Slet
  2. Du skriver at du rør det sammen, er det med hånden, eller en mekanisk pisker?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Winni.
      Det gør jeg med et piskeris i hånden.
      Man rører det sammen, indtil det er en jævn ensformig masse.
      Håber svaret gav mening :)

      Slet
  3. Hvis nu min ganache er stivnet I skålen (fordi man havde glemt og købe noget og måtte løbe afsted) kan man så gør den blød i microen..? Med venlig hilsen Nicki

    SvarSlet