torsdag den 23. maj 2013

Rice Krispies Treats

Da Lea og jeg holdt kageweekend for Karoline, prøvede Karoline og jeg at lege med Rice Krispies Treats. Det var rigtig sjovt, og det gik fint - og mums, hvor jeg synes, at sådan noget smager godt, men jeg kan virkelig også godt lide søde sager! :D.

Det har virkelig en sjov konsistens, når man laver det, og man når også at tænke: "Hmm, skal det virkelig se sådan ud?!", men ja, det skal det!
Jeg fik selvfølgelig ikke rigtig taget billeder undervejs i processen, men så må man lige tænke sig lidt til det. Karoline nåede dog at få taget et billede af 'trådene', som jeg kommer mere ind på senere :).
Men først til opskriften, som er fra Debbie Browns bog 'Baby Cakes':

Ingredienser:

50     g   usaltet smør (jeg brugte dog saltet)
200   g   hvide marshmallows
160   g   pif, paf, puf (jeg brugte de billige fra netto). Man kan vælge at knuse dem for en finere overflade.


Fremgangsmåde:

Smelt smørret på en pande med lidt høje kanter ved lav varme. Tilsæt marshmallows og rør hele tiden, indtil de er helt smeltet - der går lidt tid. Lad være med at skrue for højt op på varmen, da marsmallowerne bare brænder på. Når smør og marshmallows er helt smeltet, tages panden væk fra varmen, og man tilsætter pif, paf, puf. Rør det godt sammen med de smeltede marshmallows. Der begynder at komme en masse tråde mellem pif, paf, pufferne, og det skal der også. Massen bliver forholdsvis tung og svær at vende rundt. 
Når det hele er blandet godt, skal det have lov til at køle lidt af. Men det må ikke blive helt koldt. Når det er lunt og til at holde på, tager man den klump, som man skal bruge - her kan det blive nødvendigt at skære klumpen fra, da portionen er rigtig klistret. Nogen skriver, at man skal tage olie på hænderne, men det klistrede slet ikke til vores fingre.
Form nu klumpen, som du vil have den. Hvis der skal en pind i til større, bør hullet laves nu, da klumpen bliver ret hård, når den stivner. Lad nu din formet klump stå og køle fuldstændig af.

Når den er kølet helt af, kan man enten smøre den op med smørcreme eller chokoladeganache, men man kan også udfylde dens ujævnheder med fondant. Hvis det er meningen, at det skal spises, vil jeg foreslå, at man bruger en lækker chokoladeganache.

Hvis man har rester tilbage - og det har man højst sandsynligt, for det er en ret stor portion - så kan man komme noget film om og lægge det i en plastikpose. Så skulle det kunne holde sig i tre måneder :). Resterne kan evt. laves til lækre små godter, som kan dyppes i smeltet chokolade ;). Vi brugte masse til at lave en krop til en stor bamse, krop til en stor killing, hoved til killing og resten blev formet i en brødform, så det kan skæres i firkanter, så jeg en dag kan prøve at lave baby-klodse. Se det midterste billede nedenfor for at se, hvor stor portionen rent faktisk er. Hvis man skal lave en enkelt bamse, hvor man både skal have til krop og hovedet, vil jeg foreslå at lave 1/3 af portionen.

Her kommer lige lidt billeder fra processen:

Her kan man se de tråde, som der dannes, når pif, paf, puf og smeltede marshmallows møder hinanden. Som man kan se på billedet, bliver det en rigtig fast klistret masse.


Hvis vi ikke havde taget noget af portionen, havde den nok fyldt denne brødform ret godt ud. Der var i hvert fald dobbelt så meget i portionen, som vist på billedet. Jeg har brugt denne form til at forme babyklodser. Så kan man skære klodserne ud i passende mængder.Husholdningsfilm og i en tætlukket plastikpose, så kan det holde sig.

3 kommentarer:

 1. TAK for en super nem opskrift. Har lige lavet en krop til en blæksprutte. Ingen problem med at halvere opskriften. Opskriften og fremgangsmåden bliver hent klart brugt igen. ( købte crispy Rice i Lidl)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina.
   Tusind tak - den er nemlig dejlig nem og lige til. Og desuden synes jeg, at det smager dejligt. Og så er det en hel oplevelse at stå og forme det og lege med det.
   Dejligt, at du kunne bruge den og det lykkedes :)

   Slet
 2. Hvis man skal bruge resterne på et senere tidspunkt, skal det så bare varmes op i microovnen eller hvad kan man gøre ?

  SvarSlet