torsdag den 29. november 2012

Jordbærmousse med mascapone

Mums, i kagen til Nikolaj var der blandt andet en jordbærmousse. Den smagte virkelig skønt og dejligt af jordbær. Den var ret sød og bliver hurtigt lidt ensformig, så det ville virkelig klæde den med lidt limesaft og nogle hakkede jordbærstykker i. Det er bare ikke lige årstiden for jordbær, så derfor kom de ikke i.


Jeg er lige nødt til at reklamere lidt for denne skønne vanilje - se lige alle de lækre vaniljekorn!! Det er Tahiti vanilje købt i netto til 20,- pr. stang. Det er en dejlig tyk og meget saftig vaniljestang fyldt med vaniljekorn. Selvom den er lukket inde i glasset, kan man simpelthen dufte vanilje igenem. Da jeg lavede denne mousse kunne jeg dufte vaniljen på fingrene hele aftenen, uanset hvor mange gange jeg vaskede fingre - mums, siger jeg bare!!
 
Her er ingredienserne til ét lag mousse:
 
400   g    Frosne, optøede jordbær
150   g    Sukker
4             Husblas
1             Vaniljestang
250   g    Mascapone
2,5    dl   Fløde
 
Evt. limesaft og hakkede, friske jordbær.
 
 
Fremgangsmåde:
 
Først optøes jordbærrene. Hvis man som mig er lidt glemsom og ikke lige har fået dem op af fryseren i tide, så læg posen med bærrene i en skål med varmt vand og læg noget vægt over for at holde posen nede. Efter 20-30 minutter kan de bruges.
 
Læg de 4 stk. husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
 
Hæld væsken fra jordbærrene i posen. Hæld derefter jordbærrene op i en gryde. Kom sukkeret i og bring det i kog. Mos så vidt muligt bærrene i gryden. (Hvis du kommer limesaft i, kom det da i her).
 
Imens det kommer i kog, flækkes vaniljen og kornene tages ud. Vaniljestangen lægges med i gryden for at udnytte resten af kornene, man ikke kan få med og smagen fra stangen.
 
Når jordbærrene og sukkeret koger, slukkes blusset og bærrene moses fortsat. Kram vandet af husblassen og kom dem op i den varme grød og rør det ud i grøden.
Find en skål og en sigte. Hæld bærblandingen i sigten og lad saften løbe fra. Lad saften køle af.
 
Pisk fløden stiv og stil den til side.
 
Når saften har stuetemperatur, tages mascaponen frem og kommes i en skål. Pisk den let igennem og begynd at tilsætte bærsaften lidt efter lidt til mascaponen. Når det hele er pisket til en ensartet masse, begynder man at vende flødeskummet i 1/3 ad gangen. (Hvis der tilsættes friske jordbær, skal de i nu eller lægges ned i moussen, når den kommes på kagen).
 
Stil nu moussen på køl i 4-5 timer, og så er den klar til at komme i kagen, hvor den skal have lov at sætte sig fuldstændig i ca. 8 timer :).
 
 

3 kommentarer:

 1. Hej Charlotte... Lyder super lækker med den har jordbær mousse... Tror du jeg kan putte friske små stykker jordbær i, eller vil de blive for bløde og kedelige. Bliver jo lagt sammen søndag og først spist tirsdag formiddag??
  Hilsen Camilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Camilla.
   Den er også rigtig lækker!
   Du kan roligt komme jordbær i, men vent med at købe dem til sidste øjeblik. De bliver ikke slatne, da de skal være på køl. Og den kan kun blive endnu mere lækker af at komme friske jordbær i :)
   God fornøjelse med det -håber du kan lide den :)
   Mvh Charlotte.

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet