lørdag den 24. november 2012

Fødselsdagskage til Nikolaj

Jeg har været så heldig at skulle lave en natur-kage. Jeg passer jordens sødeste børn, og deres far har fødseldag i dag. Derfor ville de gerne give ham en af mine kager, da han har kigget meget på min blog og været fascineret over, hvad man kan lave og forme af figurer.
 
Kagen skulle være færdig i går eftermiddags, så ungerne kunne give deres far kagen i morges. Jeg håber, at de får en rigtig dejlig dag, og stort tillykke til Nikolaj :).
 
For første gang har jeg lavet en kage, som man kan se hele vejen rundt - der er altså ingen for- og bagside. Så her kommer lige 6 billeder, så man kan se kagen hele vejen rundt. Nederst i indlægget kan man se alle deltajerne :). Denne kage er blandt de bedste kager, jeg har lavet og er nok blevet min 2. bedste kage (jeg er stadig mest stolt af Sko-kagen).
 
 

 
 
Anledning: Nikolajs fødselsdag
 
Kagebunde: 2 x kakaosukkerbrødsbunde samt 1 x mandelsukkerbrødsbund med mandel- og hasselnøddestykker i.
 
Fyld: Jordbær/mascapone-creme og baileysmousse.
 
Opsmøring: Wiltons Decorator Icing med lidt mandelessen i.
 
Pynt: Jeg har betrukket med FunCake fondant, som var rigtig fint at arbejde med - men det er ikke smart at bruge som betræk på cakeboardet, da det er meget blødt. Der kan jeg bedre lide Wiltons fondant, da det kan tåle, at man lige får sat en finger på det.
Så er der ellers en masse dyr: Bambi, odder i vandet, kanin i træstub, ræv, snegle og en pindsvin-familie. Derudover er der tyllet græs, lavet en bunke træ, nogle svampe, en masse blomster, sten omkring vandet, en å, to vandfald, en bro og en træstub. Til sidst er der sat et grønt bånd rundt i kanten på cakeboardet.
 
Form: Rund 23 cm.
 
Antal personer: ca. 15
 
Læring: Hvis man skal have overtrukket cakeboardet, så skal man altså huske at gøre det først! Det er lidt besværligt at gøre det bagefter. Det var dejligt, at jeg havde lavet alle de store figurer for lang tid siden. Jeg havde nemlig kommet til at over-booke mig helt vildt, så det var skønt bare at kunne tage alle figurer og sætte dem på.
 
Kage nr.: 19
 
Billeder:
 
 

  

7 kommentarer:

 1. Super fin kage med totalt lækre detaljer! :)elsker kanin-numsen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :). Jeg er også ret stolt over den!

   Slet
 2. En flot kage med mange fine detaljer:)

  SvarSlet
 3. Hej..
  Super flot kage!!
  Hvordan får du vandfaldet til at se så ægte ud?? Hvad har du brugt??

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej :).
   Mange tak!
   Der kommer en how to på den på et tidspunkt, så der kan du holde øje med bloggen, hvis du vil have en mere deltajeret beskrivelse, end jeg giver dig her:
   Jeg har farvet en smule fondant lyseblåt og rullet det meget tyndt ud, skåret til og limet på kagen. Derefter har jeg farvet noget 'piping gel' fra Specialkøbmanden to farver blå, så man kan få lidt effekter. Ved foden af vandfaldet har jeg så også brugt lidt hvid 'piping gel', så det ligner, at det bruser.
   Jeg håber, at det var svar nok :).

   Slet
 4. Tusind tak for dit svar :) glæder mig til at afprøve det:)

  SvarSlet