mandag den 1. juli 2013

Svigerfar 60 år - hurraaaa !

Der har været stille her længe. Det skyldes, at mine forældre havde sølvbryllup for et par uger siden, og derfor var jeg på Lolland for at fejre dem, og det krævede en del forberedelse i forhold til underholdning og bordpynt. Ugen efter havde min svigerfar 60 års fødselsdag, og han skulle holde en stor fest for over 40 gæster.
Mine svigerforældre lavede selv al maden til festen, men svigerfar ønskede dog, at min svigerinde, Lea, og jeg skulle lave en kage til dessert. Kagens udseende skulle være en overraskelse, og derfor har jeg ikke lagt noget op omkring arbejdet med pynten - og heldigt, for svigerfar fortalte, at han nysgerrigt havde været inde og tjekke både min og Leas blogge nogle gange i sidste uge ;).
Da Lea elsker at bage og jeg elsker at pynte, valgte vi at dele det sådan mellem os. Det fungerede super godt, og det kommer helt sikkert til at ske igen! Kagen smagte simpelthen så godt, og der var ikke et eneste stykke kage tilbage! :) 
Anledning: Svigerfars 60 års fødselsdag
 
Kagebunde: Den lækreste sandkage (opskrift fra et kursus hos Specialkøbmanden, opskriften lægges op en anden dag) med hakkede pistacienødder i, da det er svigerfars yndlings nødder
 
Fyld: Citronmousse, da det også er svigerfars yndlings
 
Opsmøring: En citronsmørcreme, som også er lavet ud fra Specialkøbmandens opskrift. Opskriften lægges op en anden dag.
 
Pynt: Cykelmyggen Søren (invitationerne var underskrevet af Cykelmyggen, da svigerfar cykler rigtig meget), et skilt med 60:00:00 (år, måned og dage svigerfar har levet), to kasser øl (60 stk, som var min kæreste og svogers idé), en cykel til cykelmyggen, cykel og hjelm der er kastet væk, inden cykelmyggen lægger sig på tæppet og får sig en øl.
 
Form: Rund 30 cm.
 
Antal personer: Ca. 35 - altså for lidt i forhold til, hvor mange vi var. Men alle fik et stykke, og der var en masse frugt ved siden af og chokolademuffins.
 
Læring: Cyklen var meget svær at lave, og der var ekstremt meget arbejde i ølkasserne, da jeg først bare havde lavet kasser, som jeg kunne stille øllene i, men de væltede hele tiden. Derfor måtte jeg lave rum ud fra 9 "plader" i hver, som jeg satte ned i hinanden. Derefter satte jeg så øllene ned i. Det fungerede rigtig godt og var al besværet værd. Nogle af gæsterne drak efterfølgende en "øl" sammen og fik MEGET grønne tunger!
 
Kage nr.: 27

Billeder:
 

  
 
Herunder viser Lea og jeg kagen frem for svigerfar og resten af gæsterne. Vi præsentere indhold og pynten. Som man kan se, havde svigerfar fået en rosette af min familie, fordi han skulle lave et nyt rekordforsøg og se, om han kunne nå 60:00:00 (år, måneder, dage). Nedenfor kan man se et lidt større billede af rosetten, som jeg selv har lavet :)
 
 
 

1 kommentar:

  1. Cykelmyggen Svigerfar7. juli 2013 kl. 20.40

    Ja, det var en meget stor og meget velsmagende overraskelse, jeg fik på min fødselsdag. Og det var med alle mine favoritsmagsvarianter - og sjældent har jeg smagt noget så godt. 10000 tak for at gøre min fødselsdag helt speciel med en sådan dessert.

    SvarSlet