tirsdag den 11. december 2012

Gulerodskage

Det her er rigtig dejlig gulerodskage! Den er meget usund, rigtig saftig og fuld af smag - mums, mums, mums! Den er meget nem at lave, og som bonus synes jeg ikke, at den giver særlig meget opvask.
 
Ingredienser:
 
2                    æg
250     g         brun farin
2,5      dl        æblemos
500     g         groft revet gulerod (ca. 6-7 store)
325     g         hvedemel
1         tsk      bagepulver
2         tsk      natron
½        tsk      salt
2         tsk      vaniljesukker
3         tsk      kanel
 
Evt. 50 g kokosmel
 
 
Fremgangsmåde:
 
Gør en rund springform på 25 cm klar: den skal smøres eller fores med bagepapir. Opskriften passer også til en bradepande på 25 x 35 cm. (Jeg brugte en rund springform på 23 cm og en lille trekantet form fra Specialkøbmanden, så jeg fik altså to kager ud af det)
 
Tænd ovnen på 190 grader.
 
Skræl og riv gulerødder groft.
 
Bland alle de tørre dele i en skål, og stil den til side.
 
Pisk æg og farin rigtig godt - det skal blive helt lysebrunt og skummende.
 
Rør æblemos og de revne gulerødder i.
 
Rør tør-blandingen i dejen, og hæld derefter dejen over i bageformen.
 
Kagen bages i ovnen ved 190 grader i ca. 40 minutter midt i ovnen.
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar